tiistai 2. elokuuta 2016

Kuuselan kokkikerho



Kuuselan miesten kokkikerho

Keväällä 2016 Kuuselakeskuksessa järjestettiin Chef Santerin johdolla miehille suunnattu kokkikerho, joka kokoontui yhteensä 8 kertaa. Kuuselan raastajat nimekseen valinnut miesryhmä pääsi itse päättämään mitä ruokia ryhmässä laitetaan ja ateriat vaihtelivat perinteisistä silakoista juuresrieskoihin. Toisille ruoanlaitto oli entuudestaan tuttua hommaa, kun taas osalle keittiö oli aivan uusi aluevaltaus. Santerin opastuksessa jokainen pääsi kuitenkin opettelemaan kokkaamista itsellensä sopivalla tavalla.
Ruoanlaiton ohessa juttu luisti ja nauru raikui, huumorintajua ei Kuuselan raastajilta ainakaan puuttunut. Ryhmässä vallitsi erinomainen yhteishenki ja monille kerho oli viikon kohokohta. Chef Santerin sanavarastoon eivät vähäkalorinen ja rasvaton kuuluneet ja ruoanlaitossa kulutettiinkin runsain mitoin kermaa ja voita, mikä sopi ryhmäläisille paremmin kuin hyvin. Erikoisemmatkin ruoat maistuivat miehille, eikä yksikään ruoka jäänyt syömättä, vaikka sinihomejuustolla höystetty kukkakaalikeitto aluksi hieman arveluttikin. Kasviskeiton vastapainoksi piti kuitenkin seuraavalla kerralla grillata oikein kunnon äijäruokaa nimittäin sianniskaa ja makkaraa.

”Tällainen ryhmä jossa saa syödä on hyvä!” 

Raastajien kevät huipentui kesäpäivälliseen, johon kutsuttiin mukaan myös ryhmäläisten omaisia sekä muita vieraita. Päivällisen aikana muisteltiin mennyttä kevättä, nautittiin hyvää ruokaa ja kuultiin jopa lauluduetto Piipoon toiminnanjohtaja Pilvin ja erään ryhmäläisen esittämänä. Ryhmälle toivottiin kovasti jatkoa ja ryhmäläisten palautteiden perusteella voidaan todeta, että kokkikerho oli melkoinen menestys.
                                            ”Jokaisen ihmisen on hyvä kuulua johonkin porukkaan”

Chef Santeri Vuosaran ja ryhmäläisten lisäksi kerhossa olivat mukana Piipoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Marjukka Colliander, Kuuselan luovantoiminnan ohjaaja Pia Rehn sekä harjoittelijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti